Skip to content

Graag vertel ik in deze column wat meer over de kapitaal- en de naturaverzekering.

De kapitaalverzekering
Als het belangrijk voor u is om uw uitvaart zelf samen te stellen en u toch een verzekering wilt afsluiten, dan is een kapitaalverzekering een mogelijkheid, waarbij u premie betaalt. Het benodigde bedrag kan ook gestort worden als koopsom. Met een kapitaalverzekering bent u geheel vrij in de keuze van een uitvaartondernemer.

De naturaverzekering
Hierbij verzekert u zich voor een standaardpakket dat vast ligt: de goedkoopste kist, de verzorging, de opbaring, de rouwbrieven, e.d. Het pakket verschilt per verzekeraar. Voor persoonlijke wensen die niet onder het pakket vallen, zoals een duurdere kist of meer rouwkaarten, moet er altijd bijbetaald worden. Deze verzekeringsvorm is veelal gekoppeld aan een bepaalde uitvaartondernemer, omdat de verzekeraar daar contracten mee heeft afgesloten. Indien u zelf een uitvaartondernemer wilt kiezen waar de verzekeraar geen contract mee heeft, wordt het basisbedrag uitgekeerd.

Indexering
Let u er bij het afsluiten van een verzekering op of de uitkering waardevast is. Is dat niet het geval dan kunt u de verzekering tussentijds verhogen. Bij een naturaverzekering kan het zijn dat de verzekeraar de premie verhoogt.

In ons werk komen we regelmatig oude niet-waardevaste verzekeringen tegen, afgesloten door de ouders van opa of oma toen zij nog heel jong waren. Verzekeringen die nu bijvoorbeeld maar € 100,- uitkeren.

Zelf geld opzij zetten of verzekeren? Het is aan u wat bij u past. De behoefte aan de mate van keuzevrijheid kan uw leidraad zijn.

Klik HIER voor meer informatie.

Of neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak. Helder en informatief – zonder verplichtingen. Klik hier voor CONTACT.

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Bel (0299) 37 16 87 (dag en nacht bereikbaar).

Back To Top