Skip to content

Ieder mens, getroffen door een verlies, heeft zijn of haar eigen beleving en behoeften. Verdriet is als een vingerafdruk. Het verlies van iemand is telkens een andere ervaring. Wat een ouder meemaakt als een kind overlijdt, is anders dan wat de man ervaart die weduwnaar wordt en achterblijft met twee jonge kinderen. Het heengaan van een moeder op 82-jarige leeftijd is een ander verlies voor de dochter van veertig jaar die ongehuwd bleef en steeds bij haar moeder heeft gewoond, dan voor de zoon die al twintig jaar getrouwd is en een eigen gezin heeft.

Ook de leeftijd en de manier waarop iemand is overleden, spelen een grote rol. Door een ongeval, door zelfdoding of door een natuurlijke dood. Elke situatie is anders. Dit maakt dat het verdriet van de één nooit kan worden vergeleken met het verdriet van de ander. De grote lijnen zijn herkenbaar, maar telkens lopen die lijnen weer anders. Men kan verlies niet wegen of meten. Het is zo als het voor deze persoon is.

Neem voor meer informatie over onze begeleiding gerust contact met ons op. Bel (0299) 37 16 87 (dag en nacht bereikbaar) of klik HIER voor contact.


UEV Uitvaartverzorging werkt in Edam-Monnickendam e.o.

Back To Top