Skip to content

Uitvaartkisten zijn er in alle vormen, kleuren en materialen. Zoals hout, riet en mooi, geperst karton. Ze kunnen bijvoorbeeld met afbeeldingen een nog individueler karakter uitstralen. Ook een uitvaartmand of een wade is een mogelijkheid, net als een opbaarplank. Een puur persoonlijke keuze.

Uitvaartkisten, in alle vormen en kleuren

Voor de één is een luxe massief eiken kist met koperen grepen passend. Voor een ander een duurzame wilgentenen kist met ongebleekte katoenen bekleding en hooi in het kussen. Een onbewerkte vurenhouten kist biedt de mogelijkheid te worden beschilderd door kinderen, vrienden en bezoek. Als kleurrijke herinnering. De materialen en afwerking bieden dus oneindig veel keuzes. Wij kunnen u informeren over de herkomst, hout- en fineersoorten, details, kleuren en voeringen.

√ Er zijn zoveel soorten uitvaartkisten, dat wij graag samen met de familie de mogelijkheden bespreken.

Wades

Regelmatig krijgen wij de vraag of er in een wade, dus zonder kist, gecremeerd of begraven mag worden. Dat mag en het werd vroeger al gedaan. Ook de keus voor een wade is een heel persoonlijke keus. Handgemaakt, geweven wadedoeken met motieven, stof, linnen, ongebleekt katoen. U hoeft bij een wade geen kist uit te kiezen, maar er is wel een uitvaartplateau nodig. Hierop wordt de overledene opgebaard en overgebracht naar het crematorium of de begraafplaats.

Klik hier voor contact als u meer informatie wilt over uitvaartkisten, een uitvaartmand en wades.

Een paar voorbeelden van onze uitvaartkisten, in verschillende ‘looks’:

uitvaartkisten-uev

Back To Top