Skip to content

“Mijn uitvaart is geregeld, want ik heb een verzekering afgesloten.” Maar is het werkelijk zo dat uw familie dan van alle zorgen af is? En ook niets meer hoeft te betalen?

Er wordt veel reclame gemaakt om u voor een uitvaart te verzekeren. Wat is wijsheid? Er is een aantal vragen die u zichzelf kunt stellen, zoals: Wat wil ik van tevoren regelen? Hoe kan ik mijn nabestaanden financieel ontzien?

De dood is geen onderwerp waar men het makkelijk over heeft. Dat is één van de redenen dat mensen kiezen voor een verzekeringsvorm waarin de suggestie gewerkt wordt dat de nabestaanden ‘niets meer hoeven te doen’. Maar willen uw nabestaanden dat? Misschien willen ze juist graag iets doen, zoals zelf de kist dragen.

Misschien zijn de nabestaanden niet zo gelukkig met de beperkingen van een natura uitvaartpakket en willen zij andere keuzes maken, zoals bijvoorbeeld een persoonlijkere uitvaartkist.

Als het voor u belangrijk is dat er geld beschikbaar is om uw uitvaart te zijner tijd te kunnen financieren, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.

Geld sparen/opzij zetten

De meest eenvoudige en goedkope vorm is zelf geld op een spaarrekening zetten. Dit heeft als voordeel dat u zelf over uw geld kunt beschikken. Het is goedkoop, omdat u geen geld kwijt bent aan de verzekeraar zelf. Het nadeel van een eigen spaarrekening kan zijn dat het in moeilijke tijden lastig is het geld ook echt te laten staan.

Deposito

Het is mogelijk een bepaald bedrag bij ons vast te zetten middels een zogenaamd deposito. De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen of op basis van een gesprek over uw uitvaartwensen met de daaraan verbonden kosten. De rente van 1% zal jaarlijks aan het tegoed worden toegevoegd. Hierdoor groeit het bedrag ongeveer mee met de jaarlijks toenemende uitvaartkosten.

Als u al een uitvaartverzekering heeft, wil dat niet zeggen dat de uitvaart door die verzekeraar moet worden geregeld. U bent vrij uw eigen keuze te maken en de waarde van de polis uit laten keren. Wij kunnen vrijblijvend voor u nagaan wat voor u het meest voordelig is.

Klik HIER voor meer informatie.

Of neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak. Helder en informatief – zonder verplichtingen. Klik hier voor CONTACT.

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Bel 0299 – 371 687 (dag en nacht bereikbaar).


UEV Uitvaartverzorging werkt in Edam-Monnickendam e.o.

Back To Top