Skip to content

notaris-liesbeth-verhagenLezing door notaris Liesbeth Verhagen

‘Erven zonder financiële zorgen’

Er is veel te doen op het gebied van schenken en erven…

Uitvaartverzorging UEV nodigde notaris Liesbeth Verhagen daarom uit voor een lezing.

Op 7 oktober jl. sprak zij in ‘De Kosterij’ van de Grote Kerk in Edam. Ze vertelde o.a. over actuele ontwikkelingen en hoe het erfrecht en de erfbelasting concreet uitpakt. In de financieel positieve gevallen, maar bijvoorbeeld ook in het geval van een negatieve boedel.

Liesbeth Verhagen belichtte verder het aanwijzen van de executeur en het opstellen van een levenstestament – waar momenteel veel belangstelling voor is.

Het levenstestament is een volmacht. In een levenstestament staan uw wensen voor de situatie waarin u zelf door ziekte of ongeval niet meer in staat bent om zaken zelf te regelen. Het levenstestament gaat dus niet over wat er met uw bezittingen moet gebeuren na uw overlijden. Dat regelt u in een testament.

In veel gevallen is het raadzaam om het testament te checken. Wetswijzigingen kunnen fiscale consequenties hebben die nadelig uitpakken voor de erven.

Neem contact op met Liesbeth Verhagen voor antwoord op uw vragen over schenken en erven. Klik HIER voor de website van notariskantoor Feitsma | Verhagen.

Wilt u meer informatie?
Neemt u dan contact met op met Uitvaartverzorging UEV, tel. ► 0299 – 37 16 87.
Of mail ons:  info@uitvaartverzorging-uev.nl

Klik HIER voor meer financiële informatie.

Back To Top