Skip to content

Nogal wat mensen denken dat een testament alleen zin heeft als het over ‘veel geld’ zou gaan. Maar dat is niet waar.

Als er geen testament is, bepaalt de wet wie recht hebben op de erfenis. Wilt u zelf bepalen hoe uw erfenis later wordt verdeeld, laat dan een testament opstellen. Zo bepaalt u zelf wat er met uw vermogen gebeurt.

Er zijn veel goede redenen om een testament te maken. Zo kunt u uw persoonlijke wensen zwart-op-wit vastleggen en deze fiscaal beter afstemmen. In het testament wordt bijvoorbeeld geregeld wie voor de kinderen zorgt als u er niet meer bent.

Na een overlijden moet er veel worden geregeld. De begrafenis of de crematie, maar ook het betalen van schulden en het verdelen van goederen. U kunt in uw testament iemand aanwijzen die de erfenis regelt, een Executeur-testamentair.

Voor iedereen – oud of jong – die geld of bezittingen zal nalaten, is het verstandig een testament op te stellen. De notaris maakt het testament voor u op. Een eenvoudig testament kost een paar honderd euro.

Het is voor u en de familie prettig als alles goed geregeld is. Met een testament gaat uw nalatenschap naar de mensen waar u om geeft.

Als u vragen heeft, neem CONTACT met ons op.


Uitvaartverzorging UEV werkt in Edam-Monnickendam e.o.

Back To Top