Skip to content

Tijdens een voorgesprek over haar afscheid zei een mevrouw: “Als ik kom te overlijden, vind ik het een onprettig idee dat mijn lichaam koud zou aanvoelen voor mijn dierbaren.”

Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven voor het opbaren aan de hand van koeling. Zoals met lichte balseming, oftewel Thanatopraxie, waarbij een tijdelijk conserverende vloeistof in het lichaam van de overledene wordt gebracht. Daarnaast bestaat de mogelijkheid van een opbaring op graszoden met rozemarijn en silicium.

Sinds kort bestaat er een nieuwe natuurlijke manier van opbaren: biologische zakjes die worden aangebracht op de buik van een overledene. De actieve koolstof en geïmpregneerde klei, absorbeert stoffen vertraagt de achteruitgang van het lichaam van de overledene.

Ook bij deze vorm van opbaren voelt het lichaam niet koud aan. Dat wordt door de nabestaanden vaak positief ervaren.

Het is voor iedereen een persoonlijke keuze welke manier van opbaren gepast is. Iedere situatie is anders, iedere nabestaande is anders. Het is goed om te weten dat er verschillende vormen zijn. Als u hier vragen over heeft adviseren wij u graag.

Iedere opbaring die wij mogen verzorgen wordt tot aan de uitvaart begeleid en gecontroleerd door ons. Ook daar vertellen wij u graag meer over.

Als u meer wilt weten over onze persoonlijke werkwijze, neem dan CONTACT met ons op. U kunt altijd bij ons terecht.


Uitvaartverzorging UEV werkt in Edam-Monnickendam e.o.

 

Back To Top