Skip to content

Een duurzame uitvaart als bewuste keuze (2)

Als u het milieu zo min mogelijk wilt belasten, kunt u kiezen voor een duurzame uitvaart. Hier sluit een duurzame uitvaartverzorging op aan: een begrafenis of crematie met oog voor de natuur.

Onder deze duurzame uitvaartverzorging vallen de volgende mogelijkheden…

Voor de uitvaartkist zijn er diverse houtsoorten met FSC keurmerk, zoals wilgen en populier, verkregen uit verantwoord bosbeheer.

De bekleding binnenin de kist kan uitgevoerd worden in bijvoorbeeld linnen. Een wade en een takkenbaar of een opbaarplateau zijn, in plaats van een eco-uitvaartkist, een nog groener alternatief, omdat deze nog minder materiaal vergen.

Wat betreft het materiaal voor urnen zijn er tegenwoordig ook vele keuzes op basis van onder meer wilgentenen en bamboe.

Voor decoraties en bloemen bestaat ook een duurzame manier van denken. Door bijvoorbeeld linten te maken van eigen stukjes kleding en bloemen en takjes uit de tuin te plukken. Dit maakt het afscheid ook nog eens veel persoonlijker.

Een gedenkboom, of een lievelingsheester van de dierbare, is een prima alternatief om te planten als levend grafmonument.

En buiten de Randstad komen al steeds meer natuurbegraafplaatsen. Dit zijn vaak bosachtige omgevingen waar de graven ver uit elkaar liggen en hooguit met een zwerfkei zijn gemarkeerd. Op deze natuurbegraafplaatsen wordt uitsluitend met afbreekbare materialen ter aarde gesteld.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

U kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Bel 0299 – 371 687 (dag en nacht bereikbaar).


UEV Uitvaartverzorging werkt in Edam-Monnickendam e.o.

 

Back To Top