Skip to content

”Mijn uitvaart is geregeld, want ik heb een verzekering afgesloten.” Is het werkelijk zo dat uw familie dan van alle zorgen af is en niets meer hoeft te betalen als u overlijdt?

Wij kunnen ons voorstellen dat u door de veelheid aan informatie over uitvaartverzekeringen door de bomen het bos niet meer ziet. Waar doet u goed aan? Als u graag wilt dat er geld beschikbaar is om uw uitvaart te financieren, kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.

De meest eenvoudige en goedkope vorm is zelf geld op een spaarrekening zetten.

Ook is het mogelijk een bepaald bedrag bij ons vast te zetten middels een zogenaamd deposito. De hoogte van het bedrag kunt u zelf bepalen of op basis van een oriënterend gesprek, met één van onze uitvaartbegeleiders.

Tijdens zo’n vrijblijvend gesprek brengen wij uw uitvaartwensen in kaart met de daaraan verbonden kosten. Een jaarlijks rentepercentage wordt aan uw deposito-tegoed toegevoegd.

Het afsluiten van een kapitaalverzekering is een andere mogelijkheid. Hier betaalt u maandelijks een premie of kunt u het benodigde bedrag storten als koopsom. Op het moment van overlijden, wordt het bedrag in één keer uitbetaald. Daarbij bent u geheel vrij in de keuze van uitvaartondernemer.

Bij een natura-verzekering verzekert u zich voor een standaardpakket dat vastligt, zoals een standaard uitvaartkist. Het pakket verschilt per verzekeraar. Voor afwijkende wensen, bijvoorbeeld een andere uitvaartkist, moet worden bijbetaald. Deze verzekeringsvorm is vaak gekoppeld aan een bepaalde uitvaartondernemer. Als uw voorkeur uitgaat naar een andere uitvaartondernemer, wordt het basisbedrag uitgekeerd. Het is aan u wat bij u past.

Kortom, u bent altijd vrij in uw keuze voor een uitvaartondernemer. Wilt u meer weten, de uitvaart goed regelen en vooraf weten waar u financieel aan toe bent? Maak dan een afspraak met één van onze uitvaartbegeleiders.

Als u meer wilt weten over onze persoonlijke werkwijze, neem dan CONTACT met ons op. U kunt altijd bij ons terecht.


Uitvaartverzorging UEV werkt in Edam-Monnickendam e.o.

Back To Top